Οι «τρεις συγγνώμες» του Παύλου Πολάκη με στόχο να μη διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια

Σήμερα «κληρώνει» για τον βουλευτής Χανίων, καθώς το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Σήμερα «κληρώνει» για τον Παύλο Πολάκη, καθώς το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανίων ακόμα και όταν ετοιμάζει θετικές παρεμβάσεις καταφέρνει να δημιουργεί μια ασυνήθιστη αναστάτωση.  Το όργανο ήταν προγραμματισμένο να συγκληθεί έτσι και αλλιώς προκειμένου να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και τα επόμενα βήματα του κόμματος μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Ο Παύλος Πολάκης με την επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ουσιαστικά τρεις συγνώμες.

Η πρώτη αφορούσε τον Μιχάλη Χαιρετάκη και τη επιμονή του να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. «Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δεύτερη συγνώμη ήταν για τις απειλές για «εκκαθαρίσεις» και την  ιδεολογική πλατφόρμα που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο. Είχαν ερμηνευτεί ως «καρφί» προς τον πρόεδρο. Ο βουλευτής Χανίων υποστήριξε ότι επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, την οποία μάλιστα δεν γνώριζε.  Η τρίτη συγγνώμη αφορούσε τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων – δικαστικών με την ανάρτηση των φωτογραφιών τους. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η είδηση για την ύπαρξη της επιστολής βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεδρίαση με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού. Το θέμα δεν συζητήθηκε πολύ με τον πρόεδρο να παραπέμπει στη σημερινή σύσκεψη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η πιθανότητα να παραμείνει στα ψηφοδέλτια δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Να τον ακούσουμε να δούμε τι θα πει», τόνισε μέλος του διευρυμένου οργάνου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Είναι γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες στελεχών που πιστεύουν πως η συστράτευση όλων των δυνάμεων αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από την «προεδρική πτέρυγα» και ακόμα περισσότερο από την «Ομπρέλα» έβλεπαν πως θα μπορούσε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον πρώην αναπληρωτή Υγείας, αν υπάρξει μια κίνηση μεταμέλειας από την πλευρά του. Οι επαφές ήταν συνεχείς προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Θα ήταν εξαιρετικά αμήχανο να βρεθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη στιγμή που η δική του υπόθεση εκκρεμούσε. 

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ψηφοδελτίων, ενώ μέχρι και πριν από σχεδόν 20 ημέρες παιζόταν ακόμα και η διαγραφή του από το κόμμα. Ως μέλος του οργάνου έχει κληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση και όλοι θα περιμένουν δυο πράγματα: Πρώτον, την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα που θα δίνει τον τόνο για το μέλλον του σε σχέση με τις εκλογές και δεύτερον τι θα πει ο ίδιος προς τους συντρόφους του.

Πηγή: skai.gr