Ποιος ο λόγος του διαβήματος του Ιράν στην Αθήνα – Δένδιας: Θα μιλήσω με Ζαρίφ

Την Τρίτη το πρωί αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά το διάβημα της Τεχεράνης στην Αθήνα. Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε διάβημα προς την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. Ζαρίφ μαζί του. 

«Προτάθηκε σαν χρόνος σήμερα το απόγευμα στις 17:30. Είναι ο χρόνος που ο φίλος Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί. Άρα, η συνομιλία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί. Ευχαριστώ πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το Ιράν φέρεται να προέβη σε διάβημα για τα όσα δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ αναφορικά με τη δολοφονία του στρατηγού της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί. «Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Πηγή: skai.gr