Πιθανολογεί και για τον Α. Λοβέρδο ο «Μάξιμος Σαράφης»

Της Ναντίν Χαρδαλιά

 

Μπρος πίσω και για τις καταγγελίες του περί χρηματισμού του πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, φέρεται να κάνει ο αποκαλούμενος «Σαράφης», που εξετάζεται από το κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής μέχρι και αυτή την ώρα.

Κατά πληροφορίες, ερωτηθείς από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, για όσα έχει πει στην κατάθεσή του περί χρημάτων που έφταναν στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε τα εξής:

Μ. Σαράφης: Και για τον Λοβέρδο και για τον Γεωργιάδη είπα ότι πιθανολογώ. Δεν ξέρω αν έφταναν. Αυτό είπα και στην κ. Τουλουπάκη.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μάξιμος Σαράφης», φέρεται να αναίρεσε σήμερα και όσα είχε πει στο παρελθόν, περί λήψης χρημάτων του Νίκου Μανιαδάκη με στόχο τη δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου, υποστηρίζοντας πως: «Ξέρω ότι ο Ν. Μανιαδάκης έπαιρνε χρήματα αλλά δεν ξέρω αν τα πήρε ο Λοβέρδος».

Κληθείς κατά πληροφορίες από τον εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, να επιβεβαιώσει την αίσθηση πως ισχυρίζεται ότι αγνοεί πλήρως οτιδήποτε για δωροδοκία οποιουδήποτε Έλληνα πολιτικού, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε θετικά και συγκεκριμένα: «Το καταλάβατε πολύ καλά».

Τα γύρισε για το επίμαχο Gilenya...

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, φέρεται επίσης να τα γύρισε σχετικά με το πολυσυζητημένο Gilenya, για το οποίο είχε βάλει στο «κάρδο» τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κληθείς από τον κ. Κεγκέρογλου, να διευκρινίσει κατά πόσο επρόκειτο για νέο φάρμακο ή νέα μέθοδο και τι ακριβώς ίσχυε πριν, ο «Σαράφης» αναφέρθηκε σε νέα μέθοδο, σημειώνοντας ότι πριν από αυτή ο ασθενής απαιτούνταν να εισαχθεί και να παραμείνει στο νοσοκομείο για μία έως 2 ημέρες, ανεβάζοντας προφανώς το κόστος για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ωστόσο ο μάρτυρας να κάνει τέτοια κρίση.

Απλές φήμες για εμπλοκή Ευάγγελου Βενιζέλου

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον μάρτυρα να ομολογεί επίσης πως όσα είχε ισχυριστεί περί λειτουργίας του πρώην Προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη, ως «ταμίας» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν φήμες τις οποίες ο ίδιος απλώς μετέφερε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν ο διάλογος να έχει ως εξής:

Γ. Μπούγας: Στην κατάθεσή σας είχατε συνδέσει τον κ. Λιντζέρη με τον κ. Βενιζέλο. Τώρα τον συνδέετε με άλλα πρόσωπα. Τότε λέγατε ότι ήταν «ταμίας» του Βενιζέλου.

Μ. Σαράφης:  Εμένα ρωτάτε;

Γ. Μπούγας: Ε, ναι. Εσάς. Ποιον να ρωτήσω.

Μ. Σαράφης: Κοιτάξτε στην αγορά κυκλοφορούσε αυτή η φήμη. Εγώ τη φήμη είπα. Τα άλλα είναι θέμα της Εισαγγελέως.

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες άλλων πηγών

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως άλλες πηγές μεταφέρουν εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σχεδόν για το σύνολο της κατάθεσης του «Μάξιμου Σαράφη» στο τετραμελές κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι επιβεβαίωσε όλα όσα έχει πει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: skai.gr