Πέτσας: Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την ίδρυση του διαδημοτικού νεκροταφείου Δυτικής Αττικής

Πέτσας: Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την ίδρυση του διαδημοτικού νεκροταφείου Δυτικής Αττικής

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του διαδημοτικού νεκροταφείου της Δυτικής Αττικής, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως «αυτό που κάνουμε και θα το δείτε να ξεδιπλώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ότι αναζητούμε σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον βέλτιστο τρόπο χρηματοδότησης του έργου». Δεσμεύομαι είπε ο κ. Πέτσας πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχετε περισσότερα στοιχεία γι' αυτό».

Επισήμανε πως ο χώρος των 300 στρεμμάτων στον Δήμο Ασπροπύργου για την ίδρυση κοινού νεκροταφείου Δυτικής Αττικής έχει βρεθεί και έχει δεσμευτεί από το 1990. Πρόσφατα ο προέδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότηση καθώς από την ετήσια εισφορά των δήμων σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για μια τέτοια αγορά. Αυτό που με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούμε είναι ο βέλτιστος τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να λύσουμε το θέμα που έχει προκύψει με τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων στην περιοχή μετά την παρέλευση δεκαπέντε και πλέον ετών και οι διατάξεις του άρθρου 88 του ν. 4759/2020 θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Είμαστε, λοιπόν, είπε ο υφυπουργός, σε συζήτηση με τους δημάρχους της περιοχής και αυτό που μπορώ να πω αυτήν τη στιγμή είναι ότι θα βρούμε τη λύση για τη χρηματοδότηση χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ