Πέτσας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία - Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρώτη μετά τα Χριστούγεννα εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά. Εντός της εβδομάδας το πλαίσιο θα τεθεί στη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία... Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα λάβουμε 429.000 δόσεις μέχρι τέλους Ιανουαρίου και από τις 6 Ιανουαρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Moderna και των λοιπών εταιρειών. Ελπίζουμε γρήγορα σε εγκρίσεις για όλα τα εμβόλια για να επιταχύνουμε το ρυθμό του εμβολιασμού από το Φεβρουάριο (…) ό,τι ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης θα ισχύσει και για την Ελλάδα.

Τα μέτρα την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια δεν πρόκειται να χαλαρώσουν ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η επιδείνωση μπορεί να επέλθει άμεσα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή την Πρωτοχρονιά» προειδοποίησε. 

«Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Το 2020 έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

«Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», τόνισε.

«Γι' αυτό ακριβώς, η χθεσινή μέρα - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον εμβολιασμό του - είναι σπουδαία. Γιατί το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ