Πέτσας για εστίαση: Περισσότεροι χώροι, λιγότερα ή μηδενικά τελη

Για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τον χώρο της εστίασης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1. Έχουν όπως είπε προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με τους φορείς του κλάδου και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να εξεταστεί πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επάνοδο της εστίασης στην κανονικότητα αλλά και με ποιούς κανόνες οι κανόνες.

«Ένα από τα μέτρα που εξετάζουμε  σε συνεννόηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου με την ΚΕΔΕ και τους Δήμους μας, είναι πως θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερους χώρους με λιγότερα ή και μηδενικά τέλη», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα υπάρξει συνδυασμός μέτρων «έτσι ώστε αφενός να νιώσει ο πελάτης εμπιστοσύνη και να πάει σε χώρους εστίασης, έστω και σε ένα μικρότερο  αριθμό, και αφετέρου στοχευμένα μέτρα στήριξης του χώρου της εστίασης που θα περιμένετε τις επόμενες ημέρες».

Μπορούμε να έχουμε τουριστική σεζόν έστω και πληγωμένη

Αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας επικαλέστηκε την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN λέγοντας ότι «απευθυνόμενος σε εκατομμύρια πολίτες στον κόσμο, η Ελλάδα δουλεύει πάνω σ’ ένα σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες».

Εξήγησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης, θα λαμβάνει υπόψη την κοινή τοποθέτηση, που θα έχει η Κομισιόν για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσον αφορά, ιδίως, την εξομάλυνση των μεταφορών, ιδίως των αερομεταφορών.

Σκοπός είναι από τον Ιούλιο να υπάρχει μια προσαρμογή στη νέα κανονικότητα με όλα τα μέτρα ασφαλείας και ατομικής υγιεινής. Αλλά, από 1η Ιουλίου και μετά να μπορούμε να έχουμε μια τουριστική σεζόν έστω πληγωμένη, αλλά, όχι νεκρή».
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μέτωπο σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετά τα μέσα Μαΐου.

Πηγή: skai.gr