Πέτσας για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Στο κενό η προσπάθεια εκφοβισμού - Οι αντιδράσεις

Την καταδίκη της κυβέρνησης στην επίθεση με μολότωφ που έγινε τα ξημερώματα στον όμιλο του ΣΚΑΪ στο Φάληρο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Να καταδικάσω εκ μέρους της κυβέρνησης, κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας  του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι γίνονται συστηματικές και σε βάθος έρευνες, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι δράστες στη Δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία.

Την επίθεση καταδίκασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η επίθεση στον ΣΚΑΙ - ανήμερα μάλιστα του Μ. Σαββάτου - είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει τη Δημοκρατία και να φιμώσει την ενημέρωση» τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο εκπρόσωπος τύπου να ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επίθεση στον ΣΚΑΪ: «Η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία δέχτηκαν ξανά επίθεση. Απόλυτα καταδικαστέα η επιδρομή κουκουλοφόρων στο @SkaitvGR και @skaigr σήμερα τα ξημερώματα. @neademokratia».

«Δεδομένη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με μολότοφ κατά του ειδησεογραφικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση, που, ως αντιπολίτευση, σε αντίστοιχη περίπτωση είχε προβεί σε βαρύγδουπες πολιτικές καταγγελίες, οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης και να τους οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Πηγή: skai.gr