Σε δύο επίπεδα κινείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που είναι πολύ πιο σφοδρό ενώ διαπιστώνεται και κόπωση στην κοινωνία, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το πρώτο επίπεδο αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου αυτή τη στιγμή λειτουργούν 1.150 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων τα μισά περίπου  για περιστατικά COVID-19. Ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 προσλήψεις και έκτακτη αξιοποίηση ιατρικού προσωπικού, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει αύξηση των κλινών ΜΕΘ COVID-19.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τον άμεσο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα, με τον κ. Πέτσα να τονίζει ότι οι επόμενες ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες ως προς αυτό τον στόχο.

Με τη βοήθεια της επιστήμης, πρόσθεσε, είμαστε κοντά στο εμβόλιο και καθώς βλέπουμε την κορυφή του  βουνού, τώρα δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση.

Η Ελλάδα, εξασφάλισε 25 εκατ. Δόσεις του εμβολίου και προχωρά στον σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των  κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις στο εμβόλιο αλλά και για τον τρόπο που η χώρα μας θα προμηθευτεί τις απαραίτητες δόσεις μέσο κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού. Επίσης, θα ενημερώσουν τα κόμματα για το σχέδιο εμβολιασμού πληθυσμού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις