ΚΑΙΡΟΣ

Πεπόνης: Υπό εκκρεμότητα ο έλεγχος των 32 πολιτικών προσώπων

Τα πάντα είναι σε εκκρεμότητα σχετικά με τη λίστα των 32 πολιτικών προσώπων και δεν είναι δυνατόν a priori να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, απαντά ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης στο αίτημα του προέδρου της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων Θανάση Νάκου, ο οποίος με επιστολή του στον ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητούσε να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται για «περίεργο πλουτισμό».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Νάκου, το ΣΔΟΕ διαβίβασε το αίτημα του προέδρου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και με τη σειρά του ο κ. Πεπόνης τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου απάντησε στον κ. Νάκο ότι «Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, εν συνδρομή της οποίας και μόνον θα επεβάλλετο και θα ετύγχανε σύννομη η περί ης πρόκειται διαβίβαση.»

Ο κ. Νάκος πάντως σημειώνει ότι τόσο η πρωτοβουλία να ζητηθούν τα στοιχεία των ελεγμένων όσο και η ανταλλαγείσα αλληλογραφία θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών, η οποία συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης. Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου