Πελώνη: Όχι σε νέους περιορισμούς στα νησιά στην παρούσα φάση – Σταθεροποιείται η κατάσταση στη Μύκονο

Δεν υπάρχει κάτι για κάποιο άλλο νησί πέραν της Μυκόνου, οπού κι εκεί η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ξεκαθάρισε την Πέμπτη η Αριστοτελία Πελώνη, αποκλείοντας στην παρούσα φάση, νέα περιοριστικά μέτρα.

«Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα στοιχεία υπάρχουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται όπως έγινε στη Μύκονο, τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα, φαίνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Επανέλαβε ότι είναι η σημαντική η τήρηση μέτρων προφύλαξης όπως η χρήση μάσκας και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. 

Με αφορμή την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στη Μύκονο, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε φορά σπεύδει σε κάποιο μέρος για να ανακοινώσει μια καταστροφή που δεν  επέρχεται . «Στη Μύκονο δεν υπάρχει, ούτε επιβλήθηκε λοκντάουν, να είναι πιο προσεκτικός να μη δυσφημεί τη χώρα» τόνισε.  
Όπως επισήμανε για όσους αντιδρούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο να εμβολιαστεί, αναγνωρίζοντας ότι μια μερίδα τους δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό. 

«Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, είναι μια πολύ σημαντική κατηγορία πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός τους είναι περίπου στο 74% προσβλέπουμε κι ελπίζουμε ότι θα ανεβουν  κι άλλο τα ποσοστά θέλουμε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια» τόνισε η κ. Πελώνη. 

Για τους εμβολιασμούς μαθητών ηλικίας από 12 και πάνω, η Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε ότι υπάρχει συζήτηση στις τάξεις των επιστημόνων και η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις τους. 

Απάντηση στον Ερντογάν

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του κ. Μητσοτάκη ότι «συσπειρώνει τους εχθρούς της Τουρκίας στις ΗΠΑ» η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι είναι «στρατηγική επιλογή κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών, αποδίδει, και προφανώς ενοχλεί». 

Πηγή: skai.gr