Πελώνη για κορωνοπάρτι: Διακριτική αστυνομική παρουσία - Παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια

Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση, μια παρέμβαση σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Ανέφερε ότι μεταξύ των χιλιάδων ατόμων, μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η πλατεία Βαρνάβα αποκλείστηκε από την αστυνομία και «κάποιοι μετακόμισαν αλλού» ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες προσπάθειες από την αστυνομία.

Η κ. Πελώνη ανέφερε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχει εύλογη κόπωση αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και σχολίασε πως στην πλειοψηφία τους οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις διαδημοτικές και διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, για τη λειτουργία των Εκκλησιών και τυχόν χαλάρωση των περιορισμών, απάντησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν «εντός της εβδομάδας».

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση επιβάλλει τις αποφάσεις της στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η επιτροπή αξιολογεί και εισηγείται αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει της τελικές αποφάσεις. Έφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα την αρνητική απάντηση της επιτροπής για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και μίλησε για ανεπιτυχή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσει ως πολιτικά χειραγωγούμενη κάτι που προσβάλει τους ειδικούς.

Ούτε πιο κοντά, ούτε πιο μακριά από μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στο ερώτημα εάν το σενάριο για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο μετά τις επεισοδιακές κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, η κ. Πελώνη απάντησε ότι δεν είμαστε «ούτε πιο κοντά, ούτε πιο μακριά» από μια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινείται με εθνική αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μετέτρεψε τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα σε προκλήσεις εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα -και το τόνισε πολλές φορές έως σήμερα ο Πρωθυπουργός- επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους  επικοινωνίας με τη γείτονα. Επιδιώκει, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Πηγή: skai.gr