Πελώνη για προνόμια εμβολιασμένων: Τις επόμενες ημέρες η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων πολιτών όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την πρόταση και θα λάβει τις αποφάσεις της «με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Την άποψη της επιτροπής Βιοηθικής για λιγότερα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων αφορούν ενδεικτικά τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και την πρόσβαση σε σειρά δραστηριοτήτων όπως οι συναυλίες με τη χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως  «Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου».
Πρόσθεσε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και πως είναι λογικό όταν κάποιος επιλέγει να εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο, να μπορεί να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας σε σχέση με κάποιον που δεν εμβολιάζεται και κινδυνεύει περισσότερο.
 

Πηγή: skai.gr