Κλείσιμο

Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Μενδώνη- Ατυχής η έκφραση ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την υπόθεση Λιγνάδη εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως υπογράμμισε, «δεν τίθεται θέμα αποπομπής της. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη». 

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η έκφραση ήταν ατυχής, όπως και ο χειρισμός της υπόθεσης. 

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, «το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί».

 

Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ότι η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ' όποιον κι αν προέρχεται. «Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές», δήλωσε η κ. Πελώνη. 

Μάλιστα, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους προαναγγέλλοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, τις οποίες θα θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr