Παύλος Μαρινάκης: Ο γραμματέας της ΝΔ επισκέφθηκε το δήμο Αχαρνών

Περιοδεία στο δήμο Αχαρνών πραγματοποίησε ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από το γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων Πέτρο Μαρίνη.

Ο κ. Μαρινάκης και τα κομματικά στελέχη αρχικά συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, με τον οποίον συνομίλησαν για τα ζητήματα του Δήμου. Ο κ. Βρεττός ευχαρίστησε το Γραμματέα του κόμματος για την παρουσία του, αναφέροντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Ο δήμος Αχαρνών είναι ένας πολυποίκιλος, όπως είπε, Δήμος και από τους μεγαλύτερους στην Αττική, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και ιδιαίτερες ανάγκες. Τονίστηκαν ιδιαίτερα τα ζητήματα ασφάλειας στο Δήμο, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης λόγω και της γεωγραφικής της θέσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέμης Οικονόμου και ο γραμματέας του Δήμου Γιάννης Δημητρακόπουλος. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαρινάκης μίλησε στους αντιδημάρχους Μιχάλη Βρεττό, Νικόλαο Δαμάσκο, Δημήτρη Κωφό, Γιώργο Σιδηρόπουλο, Στάθη Τοπαλίδη,, Γιώργο Πετάκο, 'Αγγελο Αραμπαντζή, Νικόλαο Ξαγοράρη, Χριστίνα Κατσανδρή και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, όπου τους υποδέχθηκε ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης. Τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον υποστράτηγο για το πρόγραμμα σπουδών, τις τέσσερις σχολές που στεγάζονται στο χώρο, τις δραστηριότητες των σπουδαστών καθώς και τα σεμινάρια που πραγματοποιούν οι σπουδαστές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της Αστυνομίας αναφορικά με την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου, με το γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, να τονίζει την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας σε περιστατικά παραβάσεων του νόμου και μάλιστα σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες όπως η ενδοοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας από τους πιο αδικημένους χώρους στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι δήθεν προοδευτικών κομμάτων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα μας «αστυνομοκρατείται» και πως ορισμένα -απολύτως καταδικαστέα- περιστατικά βίας είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι άμεσες κινήσεις του αρμόδιου Υπουργείου και η τιμωρία τέτοιων δραστών, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά, ακόμα μια φορά».

Επόμενος σταθμός στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Αχαρνών ήταν το Κέντρο Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (Κ.Α.Μ.Ε.Α) του Δήμου Αχαρνών «Αρωγή». Ο δήμος Αχαρνών είναι ο πρώτος που απέκτησε μια τέτοια δομή. Το Σωματείο «Αρωγή» το οποίο εμπνεύστηκε και ίδρυσε η κ. Βίκυ Έλλιοτ παραχώρησε δύο δομές οι οποίες παρέχουν δημιουργική απασχόληση σε 35 άτομα μέχρι στιγμής. Η πρόεδρος του Κ.Α.Μ.Ε.Α Μαρία Μπούκη, μίλησε για την έναρξη λειτουργίας και της δεύτερης δομής μετά από 7 χρόνια, η οποία λειτουργεί ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Τέλος, τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με καταστηματάρχες και υπαλλήλους στο εμπορικό κέντρο του Δήμου και στη συνέχεια βρέθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων, όπου συναντήθηκαν με στελέχη της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής, της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης με το πέρας της επίσκεψης ανέφερε: «Ο δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε πρωτίστως, να ακούσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και να δώσουμε λύσεις. Με παραίνεση του προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των πολιτών, μιλώντας μαζί τους. Σήμερα από το δήμο Αχαρνών είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και να τα καταγράψουμε. Το κοινωνικό και νομοθετικό έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο».

Στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Αχαρνών συμμετείχαν, ο γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία ΝΔ Κώστας Λολίτσας, οι πολιτευτές της ΝΔ Βάσω Κόλλια, Δημήτρης Τσανικλίδης και Μαγδαληνή Κοντογιάννη, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σοφρώνη, ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Θανάσης Λάμπρου, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας, ο πρόεδρος Τοπικής Αχαρνών- Θρακομακεδόνων Κώστας Βρεττός, η Κατερίνα Ακριτίδη πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής και ο υπεύθυνος Οργανωτικού ΝΕ ΟΝΝΕΔ Βόρειας Αττικής Δημήτρης Ασημακόπουλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ