ΠΑΣΟΚ: Στη Βουλή το ζήτημα του ηλεκτρονικού αρχείου παρακολουθήσεων

«Εκκρεμεί ΚΥΑ την οποία θα έπρεπε να συνυπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρρακάκης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής το ζήτημα του ηλεκτρονικού αρχείου παρακολουθήσεων, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία ηλεκτρονικού αρχείου διατάξεων για τις παρακολουθήσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, που υπογράφουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής και μελος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Χάρης Καστανίδης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Σκανδαλιδης και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα ψηφιακής διακυβέρνησης Ιλχάν Αχμέτ και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στο πλαίσιο της έρευνας της απευθύνθηκε στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο είναι συμβεβλημένο το κινητό του κ. Ανδρουλάκη για να ελέγξει την ύπαρξη διάταξης για παρακολούθηση του από το σύστημα «νόμιμης συνακρόασης της ΕΥΠ» δεδομένου ότι η ΑΔΑΕ τηρεί χειρόγραφο αρχείο, συνεπώς είναι αδύνατον να ανατρέξει έγκαιρα σε αυτό.

«Η Αρχή κατά τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε αποφασίσει τη δημιουργία και τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου των διατάξεων παρακολούθησης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει, αφού εκκρεμεί ΚΥΑ την οποία θα έπρεπε να συνυπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρρακάκης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr