ΠΑΣΟΚ: Μη ισχύουσα η υποψηφιότητα Γλύκα λόγω νομικής εμπλοκής στην υπόθεση Βαλυράκη

«Τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής, που όπως ο κ.Γλύκας δήλωσε δημόσια έληξε πριν έναν χρόνο και ήταν σύντομη» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ενημερώνει ότι η υποψηφιότητα του δικηγόρου Ιωάννη Γλύκα στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Α' Πειραιώς θεωρείται μη ισχύουσα λόγω της εμπλοκής του ως νομικού στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη.

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει νωρίτερα η σύζυγος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη, στην οποία ανέφερε: «Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποδεικνύει ότι έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από την προσφορά του ΣΗΦΗ στην χώρα και το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντάς το περίτρανα με την κίνηση να συμπεριλάβει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, στην Α’ Εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα. [...] Ο Ιωάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ήρθε σε γνώση μας το ζήτημα της νομικής σχέσης του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη.

Σημειώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής, που όπως ο κ.Γλύκας δήλωσε δημόσια έληξε πριν έναν χρόνο και ήταν σύντομη.

Άμεσα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων όρισε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της και αποφάσισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη, την οποία τιμούμε απεριόριστα».

Πηγή: skai.gr