ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για παραίτηση Δημητριάδη: Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη

Να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών ζητά η Χαριλάου Τρικούπη

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», σχολίασαν πηγές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για την παραίτηση του κ.Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού. Οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν ότι «επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα , που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Για δεδομένες πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού, έκανε λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης:

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει: 

Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και  του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.  
Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη  λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών.

Πηγή: skai.gr