Κλείσιμο

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: Ψηφίσαμε τα μέτρα με αίσθημα ευθύνης όταν άλλοι προστάτευαν την “παρθενία” τους

Σκληραίνει η ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ υπουργού Υγείας και ΠΑΣΟΚ -που ξέσπασε με αφορμή το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ- με την Χαριλάου Τρικούπη να υψώνει τους τόνους αναφέροντας ότι δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας.

Με αφορμή την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο εισιτήριο νοσηλείας ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα. Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους".

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, το συγκυβερνών κόμμα, δηλώνει ότι “το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα (...) Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την 'παρθενία' τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας.”

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

“Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πάντα στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων με στόχο την επάνοδο στην ανάπτυξη, την στήριξη τη απασχόλησης, την προστασία ευπαθών ομάδων, την αποκατάσταση αδικιών, τη διόρθωση οριζόντιων μέτρων ανάγκης. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Αυτή η γραμμή είναι η μόνη που αποδίδει αποτελέσματα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο.

”Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την 'παρθενία' τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας.

”Δεν δέχεται συνεπώς μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό της προσπάθειας του και κυρίως των θέσεων και προτάσεων του.”
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ