Κλείσιμο

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση στη βουλή για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Άμεση απόδοση ευθυνών για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Στη βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση για την παντελή απουσία  και τη μη παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος από τον χώρο που σημειώθηκε το περιστατικό.

Ειδικότερα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητά από την Κυβέρνηση, συγκεκριμένα δε από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, «ξεκάθαρες απαντήσεις σε σειρά αμείλικτων ερωτημάτων, ιδίως  αναφορικά με την παντελή απουσία –και συνεπώς μη παρέμβαση– του Λιμενικού Σώματος στο χώρο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


« Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσαν οι τραγικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης (5/9/2023), κατά τον απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου Blue Horizon, όταν ο 36χρονος επιβάτης Αντώνης Καρυώτης επιχείρησε να επιβιβαστεί, έστω και καθυστερημένα, ωστόσο, εμποδίστηκε με εξαιρετικά βίαιο τρόπο από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να σπρωχτεί στη θάλασσα και να χάσει άδικα τη ζωή του.

Στη συνέχεια και χωρίς να υπάρξει καμία προσπάθεια διάσωσης του άτυχου άντρα από τη θάλασσα, το πλοίο αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του (Ηράκλειο Κρήτης) και μόνο μία περίπου ώρα μετά τον απόπλου επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, για τις περαιτέρω ενέργειες που, αναπόφευκτα, συνοδεύουν ένα τόσο τραγικό συμβάν.

Πέραν των προφανών ευθυνών, ωστόσο, του πληρώματος, έτσι όπως προκύπτει από το οπτικό υλικό που διοχετεύτηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αργότερα, καίρια ερωτήματα προκαλεί και η παντελής απουσία –και συνεπώς μη παρέμβαση- του Λιμενικού Σώματος από τον χώρο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Και αυτό συνέβη, παρά τις σαφείς προβλέψεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) 2415.1/51133/2021 (Φ.Ε.Κ. 3461/Β/29-7-2021) «Κύρωση Κανονισμού ‘’Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Λιμενικών Αρχών’’», η οποία προβλέπει 

Πηγή: skai.gr