ΚΑΙΡΟΣ

Παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για προανακριτική

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής για τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ άρχισε την ομιλία του με την επισήμανση ότι το κατηγορητήριο είναι ανοιχτό για άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα. Εστίασε στην κατάθεση του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το 2016 ο κ. Παπαγγελόπουλος τον είχε χαρακτηρίσει «ικανό, έντιμο και αδάμαστο εισαγγελέα».
 
«Αυτός λοιπόν ο Εισαγγελέας, τόνισε ο κ. Πλεύρης, κατέθεσε για παρεμβάσεις του ‘’Ρασπούτιν’’,   κυβερνητικού προσώπου που κινούσε όλα τα νήματα». 

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η υπόθεση ενδέχεται να  αποτελεί μέρος ενός συνολικού παραδικαστικού κυκλώματος, και για αυτό «είμαστε έτοιμοι να ελέγξουμε όλες τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρώην υπουργού».

 

 

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. Προκάλεσε μάλιστα την πλειοψηφία να ζητήσει από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου την άρση του τηλεφωνική απορρήτου των συνομιλιών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τις κυρίες Ράικου και Τουλουπάκη.

«Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής» δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου. Τόνισε μάλιστα πως οι κατηγορίες που διατυπώνονται στην πρόταση δεν αφορούν αμέλειες ή λάθη, είναι βαρύτατες.

Σημείωσε δε ότι όλοι βουλευτές οφείλουν να πούμε «ναι» στη σύσταση προανακριτικής - όπως είπαν προχθές «ναι» στην άρση ασυλίας Λοβέρδου - για να ελεγχθούν οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας προεξάρχουσας της κας Τουλουπάκη αλλά και το στήσιμο παραδικαστικού κυκλώματος με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Ο κ. Κεγκέρογλου πρόσθεσε ότι το 2016-17 «ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την πολιτική στοχοποίηση ως άλλοθι για την πολιτική του». 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για μια όξυνση στη συζήτηση με σκοπό την πόλωση του κόσμου και τη συγκάλυψη της συμφωνίας μεταξύ τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ και ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε μια υπόθεση με ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων για το δημόσιο και την υγεία του πολίτη» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, ζητώντας «κρυστάλλινη απόφαση μετά τη διερεύνηση».

«Παρών» στην πρόταση της ΝΔ θα ψηφίσει το ΜέΡΑ 25 τόνισε η Φωτεινή Μπακαδήμα. Το ΜέΡΑ 25 προτείνει την ίδρυση σώματος δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος για την ουσιαστική «καταπολέμηση της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και της εγχώριας ολιγαρχίας». 

skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά 
 

Πηγή: skai.gr