Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας - Τι κατήγγειλε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του διορισμού του. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε δεκτή την παραίτηση που του υπέβαλε ο 80χρονος πρώην εκπαιδευτικός.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη Δημόσια Υγεία σε «''πάρκινγκ'' κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της ΝΔ, τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων». Στην ανακοίνωση γίνεται μάλιστα ειδική αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας.

«Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί ''στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο'', περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επικριτική ανακοίνωση και από το Κίνημα Αλλαγής. Αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...». «Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: skai.gr