ΚΑΙΡΟΣ

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου.

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Λοΐζου, είπε ότι «θα ενημερωθεί και θα απαντήσει» καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πρώην υποψήφια εισέπραττε παρανόμως επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της.

Σε επιστολή της η κ. Λοΐζου παραδέχεται ότι λάμβανε παράνομα την σύνταξη της θανούσας μητέρας της, αντιτείνει όμως πως είχε δηλώσει «αμέσως» στις αρμόδιες υπηρεσίες τον θάνατο κι ότι αποπληρώνει τις οφειλές της. Αποδίδει σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις την μη διακοπή της καταβολής.

Παρά ταύτα έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την εν λόγω υπόθεση, οφείλει περίπου 94.000 ευρώ στο Δημόσιο μαζί με τις προσαυξήσεις, ενώ δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές θα δικαστεί και για άλλα φορολογικά χρέη.

Η πρώην υποψήφια κατηγορεί την αντιπολίτευση, ειδικά την Νέα Δημοκρατία για «ανθρωποφαγία» και για επίθεση στο πρόσωπό της που γίνεται σε προσωπικό αντί για πολιτικό επίπεδο.

Η κ. Λοΐζου μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να μελετηθεί η νομική πτυχή της υπόθεσής της και να διαπιστωθεί εάν υφίσταται νομικό κώλυμα.

«Δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου θα δικαστεί επίσης στις 14 Μαΐου για άλλα χρέη προς το Δημόσιο, υπόθεση που η ίδια αποδίδει σε ασφαλιστικές εισφορές από ένα κατάστημα που είχε ανοίξει με τον πρώην σύζυγο της και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτός.

«Προς τον κ. Τζανακόπουλο, τον ανενημέρωτο κ. Τσίπρα, την αποσυρθείσα υποψήφια και εν γένει τον ΣΥΡΙΖΑ: Στο λεξικό μετά τη λέξη "συγγενής" και πριν από το λήμμα "συγγραφέας", υπάρχει και η λέξη "συγγνώμη"...», σχολιάζει η ΝΔ για την επιστολή απόσυρσης της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου:


Πηγή: skai.gr