ΚΑΙΡΟΣ

Παπανδρέου: Προαναγγελία νέου κόμματος - Νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή

H απάντηση του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ 

Tην ίδρυση νέου κόμματος υπαινίσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην οποία τονίζει ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και κατόπιν να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση «προοδευτικής κατεύθυνσης.»

Στη μακροσκελή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμούν να οδηγηθούμε σε έναν δρόμο αξιοπρέπειας, προοπτικής και ελπίδας. Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό θα ανταποκριθούμε».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αποδομεί την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ταυτίζοντας την με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει πως η χώρα μπαίνει ξανά σε μια κρίση που δεν έπρεπε και επαναφέρει «τις συζητήσεις στις διεθνείς αγορές για Grexit και χρεοκοπία» και τονίζει ότι «καθήκον μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη τουλάχιστον στο βαθμό που μας αναλογεί».

Αναφερόμενος εξάλλου στα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τα αντιμνημονιακά καλλιστεία στα οποία επιδόθηκαν και οι μεν και οι δε, οδηγούν την Ελλάδα σε απαράδεκτο και επικίνδυνο αδιέξοδο μιας και δεν απαντούν στα πραγματικά διακυβεύματα» και ζητά να διασφαλιστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου αναλυτικά:


Πηγή: skai.gr