ΚΑΙΡΟΣ

Όχι Λοβέρδου στην Προανακριτική - Δεν έρχομαι, δολοφονείτε χαρακτήρες

Με επιστολή «κόλαφο» εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους οποίους κατηγορεί για «δολοφονία χαρακτήρων» και μετατροπή της Επιτροπής σε «κωμικοτραγικό δήθεν δικαστικό συμβούλιο», απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πρόσκληση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis για να τοποθετηθεί επί της αρμοδιότητάς της ή μη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να «νομιμοποιήσει ένα τέτοιο φιάσκο».

Το «ΟΧΙ» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι το πρώτο από τα 9 πολιτικά πρόσωπα, με τον κ. Λοβέρδο να εξαπολύει «μύδρους» εναντίον της δικομματικής πλειοψηφίας, εξηγώντας τους λόγους που αρνείται να προσέλθει στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης 29 Μαρτίου.

«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου», ξεκινάει η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο ίδιος εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για την πεισματική άρνηση της πλειοψηφίας να καλέσει μάρτυρες και ιδίως τους προστατευόμενους, τους οποίους ο ίδιος χαρακτηρίζει «κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες», τονίζοντας ότι η άρνηση αυτή «ανέδειξε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση».

«Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. Ως Υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα», υπογραμμίζει ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κου Λοβέρδου:

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis