ΚΑΙΡΟΣ

Όχι άλλη καθυστέρηση

Το Κυπριακό ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα του ΟΗΕ.

Ο κ. Γκιουλ αρκέστηκε να πει ότι "τα συζητήσαμε όλα", ενώ σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού αναφέρεται ότι συμφωνήθηκε η εφαρμογή και από τις δύο πλευρές της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών ότι στη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ συμφωνήθηκε η προώθηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου του 2006, για τη σύσταση και λειτουργία τεχνικών επιτροπών προς συζήτηση θεμάτων καθημερινότητας και της ουσίας του Κυπριακού.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι πάγια θέση της Αγκυρας είναι η επιμονή στα όσα είχε εξασφαλίσει το 2004 με το σχέδιο Ανάν. Πρόσθεσε ότι υπάρχει η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, η οποία θα οδηγήσει και στη βάση των συζητήσεων για το κυπριακό.


Πηγή: skai.gr