Τι είπε ο Ζελένσκι για την πρόθεση Δένδια να μεταβεί στη Μαριούπολη

Την ευγνωμοσύνη του προς τον Νίκο Δένδια εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ότι προτίθεται να τεθεί επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στη μαρτυρική Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ζελένσκι είπε ότι ο κ. Δένδιας, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι.

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

Μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

«Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε.

Πηγή: skai.gr