Οργή στην Άγκυρα για το Συμβούλιο Ασφαλείας: Σε «μαύρη προπαγάνδα» αποδίδει τη σκληρή απόφαση

Σε σκληρή γραμμή, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τις προκλήσεις στην Κύπρο, επιμένει η Τουρκία.

Έντονη, αλλά και ταυτόχρονα προκλητική, ήταν η αντίδραση της Άγκυρας απέναντι στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία εκφράζει την πλήρη καταδίκη της για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η δεν αποδέχεται την απόφαση, καθώς βασίζεται στη «μαύρη προπαγάνδα» των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων για την Αμμόχωστο. 

Τονίζει δε ότι η Αμμόχωστος είναι «τουρκοκυπριακό έδαφος της ΤΔΒΚ» και το άνοιγμα των Βαρωσίων ήταν μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το διεθνές δίκαιο. 

Επισήμανε δε ότι όλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όχι μόνο του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, ακόμα και της Ρωσίας, γίνονται επειδή δε θέλει κανένας το τουρκοκυπριακό κράτος να αναγνωριστεί. 


 

Πηγή: skai.gr