Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 9,3% - Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

Από την έρευνα προκύπτει ότι η ΝΔ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8,9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία φτάνει το 9.3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Στην Πανελλαδική Πολιτική έρευνα της OPINION POLL για την εφημερίδα tomanifesto που πραγματοποιήθηκε με την συμπλήρωση τριών ετών θητείας της κυβέρνησης, η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των εκλογών, με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στο 9,3% το προβάδισμα της ΝΔ 

Από την έρευνα προκύπτει ότι η ΝΔ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8,9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία φτάνει το 9.3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα:

ΝΔ 31,7%, ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,8%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 4,8%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,2%, Εθνική Δημιουργία 1,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, Αλλο Κόμμα 2,7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.


Σε σχέση με την τελευταία έρευνα του Μαΐου υπάρχει πτώση της τάξης του 0,4% για την ΝΔ , άνοδος 1% για το ΣΥΡΙΖΑ και πτώση 0,9% για το ΠΑΣΟΚ.

Οι επιδόσεις αυτές στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων είναι: ΝΔ 33,1%, ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 12,3%, ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%, ΜΕΡΑ 25 2.6%.


Το 52% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών. Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο  ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πηγή: skai.gr