Κλείσιμο

Opinion Poll: Οι πολίτες για συνωστισμό σε πλατείες- Οι δημοφιλείς υπουργοί -Προθεση ψήφου

Σύμφωνα  με το βαρόμετρο της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Μαΐου και σε δείγμα 1.080 νοικοκυριών, οι πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της νόσου μετά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τους συνωστισμούς στις πλατείες.

Το 74% είναι θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να σταματήσουν οι συναθροίσεις.

Σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες για το άνοιγμα των δημοτικών καθώς το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του ανοίγματός τους.

Αντίθετοι είναι οι πολίτες με την στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση για τα θύματα της Μαρφίν. Το 68% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως ήταν σίγουρα ή μάλλον λάθος η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μόνος του στεφάνι και να αρνηθεί την πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Οι ερωτηθέντες έδειξαν εμπιστοσύνη στις κινήσεις Μητσοτάκη εν μέσω κορονοϊού σε ποσοστό 82% ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για τον ρόλο που έπαιξε στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τα ποσοστά του «μάλλον θετική» και «θετική» να αγγίζουν το 88%.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Ωστόσο οι πολίτες είναι μοιρασμένοι όσον αφορά το μέλλον μας με τον ιό καθώς το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει αισιοδοξία και το 28% «λίγο αισιόδοξοι».

Η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού εξακολουθεί σε μία ακόμη δημοσκόπηση να είναι ιδιαιτέρως υψηλή. Σύμφωνα με την μέτρηση της Opinion Poll ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 69% θετικές γνώμες και ο Αλέξης Τσίπρας μόλις 28%.

Ιδιαιτέρως μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει 52% και τον Αλέξη Τσίπρα 19,5%

Στις 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 23 μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 44% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,5% ΚΙΝΑΛ 4,9% Ελληνική Λύση 4,4% και Μέρα 25 3,3%.

Η δημοτικότητα των υπουργών

Σε μια ακόμη δημοσκόπηση ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας εξακολουθεί να κρατά τα ηνία με 60% θετικές γνώμες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55%, αμέσως μετά έρχονται ο Νίκος Δένδιας με 54%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 53%, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 51% και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με 48,7% .

Τα οικονομικά μέτρα

Οι πολίτες μεταξύ άλλων δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στο οικονομικό πεδίο ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα το 39% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο (καθόλου και λίγο) ενώ το 34% δηλώνει ότι είναι «πολύ» και «αρκετά». Τέλος ένα 38% των ερωτηθέντων βλέπουν με καλό μάτι να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι σε πλατείες και πεζοδρόμους σε μαγαζιά εστίασης κατά το άνοιγμά τους για να τηρηθούν τα μέσα ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr