Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή

Με το στόμα ανοιχτό άφησε ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, την εθνική αντιπροσωπεία όταν, επιχειρώντας να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών ώστε να διεκδικούν τα μέρη του συνυπηρέτηση ή οικογενειακά επιδόματα, επιδόθηκε σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, που στους διαδρόμους της Βουλής σχολιαζόταν ότι «ξεπερνούσε ακόμη και τη Χρυσή Αυγή».

Βασικό επιχείρημα του κ. Κατσίκη για το «ΟΧΙ» του κυβερνητικού εταίρου στην οδηγία που αφορά στην ίση μεταχείριση στην εργασία ήταν πως μέσω αυτής ανοίγει το δρόμο για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άποψή του περί ανάγκης οριοθέτησης, δηλαδή περιορισμού, του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πάντως επιστράτευσε και τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να πείσει το σώμα για τις απόψεις του, υποστηρίζοντας πως αυτή στηρίζει το γάμο «μεταξύ ανδρός και γυναικός», κάνοντας λόγο για μία οδηγία με καταχρηστικούς όρους που υποκρύπτει διεύρυνση της εφαρμογής της στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αν αυτό δεν ισχύει γιατί αντικαταστήθηκε ο όρος γεννετήσιος προσανατολισμός με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί ο γεννετήσιος σημαίνει ο τρόπος αναπαραγωγής κι αυτός με τον οποίο οφείλει να ζει ένα έλλογο ον , ακολουθώντας τα χρηστά ήθη», σημείωσε ο κ. Κατσίκης και συνέχισε βάζοντάς τα με το δικαίωμα της «αυτοδιάθεσης» διερωτώμενος τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού της Α’ Δημοτικού εάν η δασκάλα του κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί στο σχολείο ως άνδρας.

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;», συνέχισε ο Κώστας Κατσίκης απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να του αντιστρέψει το ερώτημα, λέγοντας «γιατί δεν μπορεί;».

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, κατέληξε στο ίδιο ύφος με μία δόση εθνικισμού, λέγοντας: «Πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το νόμο για το Σύμφωνο Ομόφυλων θα καταψηφίσουμε κ σήμερα τα άρθρα 1-2-3-4 που νομιμοποιούν κ ενισχύουν το Σύμφωνο. Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παρότι εμφανίζονται ως φανατικοί οπαδοί της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρέμειναν αμέτοχοι και σιωπηλοί στο κρεσέντο του βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Βαρεμένος, που ως προεδρεύων, άδραξε την ευκαιρία να διερωτηθεί με ειρωνική διάθεση εάν για την πρόσληψή του κάποιος θα πρέπει να υποβάλλει και πιστοποιητικό για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Εκείνος που δεν χαρίστηκε στον Κώστα Κατσίκη ήταν ο Μάριος Γεωργιάδης, που του τη «φύλαγε» για το σαρκαστικό του σχόλιο περί του IQ του νωρίτερα. «Κρίνει προφανώς ο κ. Κατσίκης από το δικό του IQ, έχει μείνει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά