Ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Πρ. του Πολίτη για την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας

Για κενά στους σωφρονιστικούς υπάλληλους τα οποία μπορούν να καλυφθούν απο την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για ανάγκη να καλυφθούν επειγόντως αυτές οι θέσεις.

Απο την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «κανείς δεν περισσεύει απ' όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».

Στόχος είναι, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες.

«Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας», τόνισε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές, μετά τις δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, τονίζουν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.

Επισημαίνουν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

Πηγή: skai.gr