Για τον Ιανουάριο παρέπεμψε ο Γιώργος Κατρουγκάλος για τις αποφάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) που συνεδρίασε με αντικείμενο το θέμα ενόψει της άφιξης της τρόικας στις 8 Ιανουαρίου. «Τα σπουδαία τον Ιανουάριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα
με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε απολογισμός της κυβερνητικής δράσης το 2015 , ενώ συζητήθηκαν και οι εκκρεμότητες του 2016

Επί τάπητος, τέθηκε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή όποια άλλη λύση χρειάζεται να βρεθεί για να μην υπάρξουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Συζητήθηκε επίσης η εθνική σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις και η ενοποίηση των ταμείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥΣΚΟΙΠ στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες.

Πηγή: skai.gr - Χριστίνα Νικολαΐδου