Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Παπαδήμου με Παπανδρέου και Σαμαρά

Ολοκληρώθηκαν χωρίς δηλώσεις οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού γίνονται γιατί όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά.

Κατά τους ίδιους κύκλους εκτιμάται ότι το θέμα δεν είναι μόνο πολιτικό, όπως επιδιώκεται να παρουσιαστεί μέσω των πιέσεων που ασκούν οι εταίροι μας, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό καθώς οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ φαίνεται ότι δεν θέλουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Οκτωβρίου και βάζουν προσχώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν το Eurogroup και όχι οι εκλογές. O κ. Σαμαράς φέρεται να έκανε λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία», λέγοντας ότι αυτά που ήταν να κάνει η Ελλάδα τα έκανε.

Το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη. Αύριο, Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη.
Πηγή: skai.gr