Οικονόμου για Vip ΜΕΘ: Ο κ. Γιαννάκος θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη- Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα

Κανένα επιπλέον περιοριστικό μέτρο δε θα ληφθεί για τις μετακινήσεις σε χειμερινούς προορισμούς ενόψει Χριστουγέννων, ακόμα και αν πρόκειται και για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι «παραμένουμε στα υπάρχοντα μέτρα». 

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, περί κλειστών ΜΕΘ για τη νοσηλεία VIP ασθενών σημειώνοντας ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ξεκαθάρισε δε για μια ακόμα φορά ότι οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. «Οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος, ξένος προς την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και δηλητηριάζει αχρείαστα ένα ήδη τεταμένο κλίμα», επισήμανε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι όσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με την πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ που είναι εφικτή η μεταφορά τους γίνεται αμέσως, χωρίς κριτήρια διαχωρισμού. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τη διάταξη που προβλέπει ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο για τους αρνητές γονείς που παρεμποδίζουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση». Συμπλήρωσε ότι θα έχει ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας  στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο να εξηγήσει για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε στο σχολείο. 

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 60 ετών, υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες. Αυξημένη είναι και η προσέλευση και για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες. «Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν τους πολίτες από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών», επισήμανε. 
 
Τέλος, ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους. «Στην πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία. Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr