Οικονόμου: Τραγικό γεγονός η διπλή ανθρωποκτονία ομογενών στην Ουκρανία - Συνομιλία Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Οικονόμου: Τραγικό γεγονός η διπλή ανθρωποκτονία ομογενών στην Ουκρανία - Συνομιλία Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Στο περιστατικό της διπλής ανθρωποκτονίας των δύο Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς το «τραγικό γεγονός».

Τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνομιλήσει με Ουκρανό ομόλογό του και ευχήθηκε συλλυπητήρια στις οικογένεις των νεκρών και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά την κρίση στην Ουκρανία. Σε πλήρη συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων της, ελπίζοντας να έχουμε μια ειρηνική διευθέτηση των διαφορών εκεί. Στην κρίση της Ουκρανίας η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους της, από την άλλη κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Πάντα συνομιλούμε με όλες τις πλευρές».

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Πηγή: skai.gr