Οικονόμου σε ΣΚΑΪ 100,3: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανεβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς. 

Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως. 

Αφγανιστάν: «Μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών»

Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ σχολίασε ότι πρόκειται για την πιο τραγική επιβεβαίωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο έδαφος του Αφγανιστάν και πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο κόσμος μας. 

«ΗΠΑ, EE, διεθνής κοινότητα, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία, η προσοχή και η μάτια του πολιτισμένου κόσμου πρέπει να είναι συνεχώς στο Αφγανιστάν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Έχουμε φέρει στη χώρα τρεις έλληνες πολίτες, είμαστε σε επικοινωνία και για άλλους ανθρώπους που είχαν συνδράμει την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν, εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για 10 με 20 άτομα. 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών δήλωσε ότι και πριν την αφγανική κρίση η κυβέρνηση βρισκόταν σε εγρήγορση, και αυτό συμβαίνει και τώρα τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο εργαλειοποίησής των ροών από άλλες χώρες, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο. 

«Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένα, είμαστε μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών από το Αφγανιστάν» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε πάντως ότι η συζήτηση Μητσοτάκη – Ερντογάν για το θέμα ήταν σε καλό κλίμα. «Αυτό δε σημαίνει ότι μένουμε μόνο εκεί» υπογράμμισε. 
 

 

Πηγή: skai.gr