Οικονόμου προς Τσίπρα: Οι θεσμοί είναι είναι πολύ ανθεκτικοί, όπως αποδείχθηκε ιδιαίτερα το 2015

«Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις σημειώθηκε την Παρασκευή μετά το άρθρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη στον πρωθυπουργό για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» και κάνει λόγο για «κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου».

«Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στο άρθρο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
«Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλυτικά

«Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015. Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα  ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές».

"Χούντα του Μαξίμου"

Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσίπρας επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη «χούντα του Μαξίμου», που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε».

Κάνει λόγο για «κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου». «Είναι η μόνη απάντηση στην εκτροπή, τις παρακρατικές μεθόδους και την καθεστωτική φαυλότητα που μας έχει οδηγήσει η τρίχρονη διακυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.
 

Πηγή: skai.gr