Οικονόμου: Προφανώς επίταξη γιατρών εάν κριθεί αναγκαίο - Αύξηση εμβολιασμών μετά τα μέτρα

«Προφανώς και θα προχωρήσουμε, εφόσον απαιτηθεί και είναι αναγκαίο (σε επίταξη γιατρών), το είχαμε ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν, και σε επιστράτευση των υπηρεσιών των επιστημόνων για να ενισχυθεί το ΕΣΥ» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τη δήλωση της Ματίνας Παγώνη στον ΣΚΑΪ για χθεσινή «νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου στο ΕΣΥ».

«Όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει ότι είναι άμεση η ανάγκη της επίταξης, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε στο βήμα αυτό όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν» ξεκαθάρισε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως «δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προσθέσαμε ήδη κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, θα προσθέσουμε και άλλες αναλόγως των απαιτήσεων, έχουμε εισαγάγει κίνητρα ώστε ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν το σύστημα, αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα θα υπάρξει επίταξη».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της επέλασης της πανδημίας, που κυρίως αφορά τους ανεμβολίαστους, είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει σε όλα τα επίπεδα. Δε θα σταματήσουμε στην προσπάθειά μας να πείσουμε όλους τους πολίτες μας να εμβολιαστούν» δεσμεύθηκε. 

Όπως επισήμανε, στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. 9 στους 10 νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, αυτό δείχνει ότι μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι μετά την ανακοίνωση και την εφαρμογή νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους το περασμένο Σαββάτο και τους εκτεταμένους ελέγχους υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό εμβολιασμών από ανεμβολίαστους. «1 με 7 Νοεμβρίου υπάρχουν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την εσχάτη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημοσίας υγείας».

Από την περασμένη Παρασκευή, υπενθύμισε ο κ. Οικονόμου, άνοιξε η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση για τους άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και η πλατφόρμα για δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί 2 μήνες από την πρώτη 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εκστρατεία υπερβολών, ψεμάτων και κατατρομοκράτησης πολιτών. «Όσοι φαντασιώνονται μια περίκλειστη κοινωνία προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα» τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε ειδικά τον κ. Τσίπρα «για τον ερασιτεχνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την αφέλεια με την όποια διαχειρίστηκε όσες κρίσεις του έτυχαν να διαχειριστεί». 

Η Ελλάδα, σημείωσε, σε όλο το διάστημα της πανδημίας έχει κατορθώσει να πληρώσει μικρότερο τμήμα σε όλα τα επίπεδα. Στρατηγική της κυβέρνησης, ανέφερε, είναι ανοιχτή οικονομία και κοινωνία, και ταυτόχρονα προσπάθεια επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης και του περιορισμού των απωλειών των συνάνθρωπων μας, οι οποίες θα ήταν μικρότερες με περισσότερους εμβολιασμούς, και η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπογράμμισε δε ότι «από την αρχή της πανδημίας τα κύματα της πανδημίας ακολουθούσαν και κύματα ενημέρωσης.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα δημόσια μηνύματα του πρωθυπουργού ή στις τακτικές ενημερώσεις του υπουργείου και των επιστημόνων ή στις αλλεπάλληλες συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή. Αναφέρομαι και σε ειδικές καμπάνιες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα, σε διάφορες φάσεις: από τα μέτρα ατομικής υγιεινής στην αρχή μέχρι το πώς θα εμβολιστούμε αργότερα. Κι από τις οδηγίες για τις μεγαλύτερες ηλικίες μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και την καμπάνια που τρέχει αυτές τις μέρες.

Η κυβέρνησή μας ήταν από τις πρώτες στον πλανήτη που αντιλήφθηκε αμέσως ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αμιγώς ιατρικά. Με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους και μ' ένα σύνθετο πλέγμα ρυθμίσεων ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού αντισταθήκαμε σθεναρά στον ιό, κι εξακολουθούμε να αντέχουμε με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές» παρατήρησε. 

Πηγή: skai.gr