Οικονόμου για κακόβουλα λογισμικά: Ως την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση οι νομοθετικές πρωτοβουλίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών.

«Είναι γεγονός, το παρακολουθούμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευτεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και φυσικά χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χειριστούμε όλα τα ζητήματα θεσμικά και να εμπιστευτούμε τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική δικαιοσύνη. Η θέση μας επί του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης είναι εξαρχής διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα των πιθανών παρακολουθήσεων πρέπει να διερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα», τόνισε.

Ανέφερε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών.

«Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ό,τι αναλογεί στον καθένα προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν. Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων αυτών και να οδηγηθούμε στην απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων.

Παράλληλα η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών από δω και μπρος. Οι σχετικές διατάξεις θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη».

Στο σημείο αυτό ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με πληθώρα δημοσιευμάτων. Ωστόσο τα δημοσιεύματα αυτά, ιδιαίτερα όταν στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, «συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες και αδιαφανείς πηγές».

Όπως είπε, η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια. «Με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν και ταυτόχρονα να σταματήσουν η λάσπη και οι συκοφαντίες».

Τόνισε πως η μονοθεματική ατζέντα της αντιπολίτευσης δεν αποπροσανατολίζει την κυβέρνηση από το έργο της, το οποίο δεν το αναστέλλει ούτε μειώνει ταχύτητα.«Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της αντιμετώπισης των κρίσεων και στον στόχο απόκρουσης των επιβουλών και διασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ