Οικονόμου σε ΣΚΑΪ: Πρόωρη η συζήτηση για χαλάρωση μέτρων - «Παράθυρο» για σημειακές αλλαγές

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Πρόσθεσε ότι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το ηλικιακό κριτήριο στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και θύμισε ότι στις ΜΕΘ κατά 85% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με την συζήτηση περί χαλάρωσης μέτρων με την επαναφορά της μουσικής και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις απόψεις της επιτροπής που συνεδριάζει αύριο και πρόσθεσε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Πηγή: skai.gr