Οικονόμου για Τσίπρα: Ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα

Η μόνη πρότασή του είναι η ανακύκλωση της αποτυχίας και της αθλιότητας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Star

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι το πολιτικό του άγχος έχει μετατραπεί σε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι σε συνέντευξη 33 λεπτών αναφέρθηκε 22 φορές στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Παράλληλα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα. Υιοθέτησε απολύτως τις «λίστες» του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε κάποιος να χρεώσει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το κακόβουλο λογισμικό Pegasus, που απόψε παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί των ημερών του και θύμα του, όπως έχει δημοσιευθεί, έπεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Κράτος δικαίου και δημοκρατία με συμπτώσεις και ενδείξεις δεν υπάρχει, πάντως. Επιπλέον, επανέλαβε το ψέμα ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν μόλις χθες, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Τη στιγμή μάλιστα που η τιμή λιανικής, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη και της Πορτογαλίας κατά 6%. Χώρες οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για τον κ. Τσίπρα.

Οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους τη στήριξη του κράτους, που προέρχεται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της από τη φορολόγηση των υπερκερδών στην πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να στηρίξει τα ψέματά του, ο κ. Τσίπρας παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέχρι σήμερα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει 90% φόρο στα υπερκέρδη κι ότι το τελικό ποσόν δεν υπολογίστηκε από την κυβέρνηση, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, αλλά από την ίδια τη ΡΑΕ. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει την κυβέρνηση για την αύξηση των επιτοκίων, λες και δεν βλέπει τι γίνεται παντού στον κόσμο. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα «χτυπήσει τα νταούλια» και θα τα αλλάξει όλα «με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Και στο απόγειο του κρεσέντο του, προέβαλε ως μόνη εναλλακτική την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη. Η μόνη πρόταση του κ. Τσίπρα είναι η ανακύκλωση της αποτυχίας και της αθλιότητας. Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να την βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή».

Πηγή: skai.gr