Οικονόμου για ΔΕΘ: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών οι νέοι- Μέτρα για όλη την κοινωνία

«Συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδο στην πληρότητα του βίου: οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τη φετινή ΔΕΘ, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις προσδοκίες της κοινωνίας. 

Προανήγγειλε δε ότι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρίσκονται στο επίκεντρο οι νέοι, ωστόσο θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. 

Πλαστά πιστοποιητικά 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σημειώνοντας ότι είναι «ηθικά και πολιτικά καταδικαστέο». Όπως σημείωσε, το κράτος και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται, με διάθεση σωφρονιστική, παραδειγματική και αποτρεπτική, ενώ χαρακτήρισε αστήρικτη και αδικαιολόγητη τη στάση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τις σχετικές διατάξεις. 

«Τα όσα συνέβησαν με τα ψευδή πιστοποιητικά είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας. Πάρα τις αντικοινωνικές και - χωρίς αμφιβολία- ανήθικες συμπεριφορές κάποιων, η κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι απαιτείται για να νικήσουμε τον ιό και να βαδίσουμε γρηγορότερα στο δρόμο της προόδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Τόνισε δε ότι σε όσους εμπλέκονται στα μεμονωμένα αυτά περιστατικά, θα τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται συγκεκριμένες πειθαρχικές διαδικασίες. Μάλιστα, αφού παρεμβαίνει η δικαιοσύνη θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

Στο ίδιο πλαίσιο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ψηφιακό σύστημα επιτρέπει τον εντοπισμό των παραβατικών συμπεριφορών τονίζοντας ότι πρόκειται για κάποια εκατοντάδες περιστατικά από «ανήθικους επίορκους δημόσιους λειτουργούς» σε σύνολο 12 εκατ. εμβολιαστικών πράξεων.    

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν χθες έξω από τη Μητρόπολη την ώρα της προσέλευσης του πρωθυπουργού στην εξώδιο ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη,ο κ. Οικονόμου τις καταδίκασε και υπογράμμισε ότι «αν έχουν κάποιοι στο μυαλό τους ότι το 2Ο21 είναι το ίδιο με το 2011 εναι βαθιά νυχτωμένοι». 

Πρόσθεσε ότι τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν χθες στον αποχαιρετισμό του μεγάλου Έλληνα δημιουργού ήταν ο «διχασμός» και οι «απρέπειες».

«Είναι απορίας άξιον ότι δεν αισθάνθηκαν όλοι την ανάγκη να αποδοκιμάσουν αυτές τις συμπεριφορές, όπως έγινε στο παρελθόν με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», κατέληξε. 

 

 

Πηγή: skai.gr