Οικονόμου για Αφγανιστάν: Δε γινόμαστε ξέφραγο αμπέλι όπως το '15 - Για Τσιτσιπά: Δεν ξέρει για να μιλά

Η κυβέρνηση ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στάση για το Αφγανιστάν και να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η ΕΕ δε θα ανεχτεί την εργαλειοποίηση  του οποιοδήποτε ζητήματος επισήμανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην πρώτη του ενημέρωση. 

«Οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου. Δε θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015, ούτε σε πύλες εισόδου, ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές ούτε στους αστικούς ιστούς… Η Ελλάδα δε θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

Βίλια

Σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση με τις πυρκαγιές και να στηρίξει τους ανθρώπους της πυροσβεστικής της πρώτης γραμμής. 

«Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε (οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική κλπ)» διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου.  

«Όλες οι δυνάμεις είναι εκεί στα Βίλια κι όμως η φωτιά επιμένει, μας δείχνει νέο τύπο ακραίων φαινομένων με πρωτόγνωρα σε ένταση και χαρακτηριστικά, δυστυχώς θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα και τα επόμενα χρόνια» τόνισε.  

Πανδημία

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ενόψει του φθινοπώρου ανακοίνωσε επίσης ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σημείωσε ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις αντιλήψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. «Είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπους από το κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον, κάτι ηθικά απαράδεκτο» ανέφερε.  

Αιχμές κατά Τσιτσιπά 

Ο Στέφανος Τσίπας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις του αθλητή, δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, άλλα υπέρ των μέτρων προστασίας. 

«Είναι σπουδαίος αθλητής αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του δια του αθλητισμού στη χώρα, εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα, διότι δεν έχει γνώσεις, σπουδές, ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν  όσοι τα έχουν σπουδάσει τα έχουν ‘διακονήσει’, σε αυτούς είναι κάλο να ανατρέχουμε».

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ικανότητές τους σε άλλους χώρους κάλο θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων. 
 

 

Πηγή: skai.gr