Κλείσιμο

Οικονόμου: Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσίοδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει δυσφορία για την επιστημονική μελέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση τιμά την επιστήμη, δεν την εργαλειοποιεί και δεν θα βάλει τους επιστήμονες στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να εμπιστευτεί τους επιστήμονες, να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους και να ακολουθεί τις οδηγίες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Άλλοι υπονόμευαν τον κ. Τσιόδρα - Παραμένει ο πιο στενός και βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού

Διαβεβαίωσε ότι ο κ. Τσιόδρας εξακολουθεί να είναι «ο πιο στενός και ο βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού» σε ότι αφορά την ομάδα επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση τιμά τη συνδρομή, τις γνώσεις ούτε στιγμή δεν υπονόμευσε τον κ. Τσίοδρα. Άλλοι επί σειρά μηνών αμφισβήτησαν την επιστημονική του γνώση, την κατάρτισή του, τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τη διαχείριση της πανδημίας και τον υπονόμευαν ανοιχτά», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Κανιβαλίζει τη μελέτη ο Τσίπρας - Θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση 

Ο κ. Οικονόμου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ευτελίζει για κομματικά συμφέροντα τις επιστημονικές έρευνες και δείχνει πως δεν κατανοεί, ούτε σέβεται, αντίθετα κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα.

Για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί, απάντησε με σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό».

Ειδικότερα για τη μελέτη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι επαναλαμβάνει τις γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνητότητα όταν το σύστημα υγείας δέχεται πίεση αλλά και για τις αδυναμίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα δεδομένα αυτά συζητούνται καθημερινά και πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για την ανάγκη ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας. 

Πηγή: skai.gr