Οικονόμου: Αρχές του έτους ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις αρχές του έτους θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον η χώρα παραλάβει τα εμβόλια με την κατάλληλη δοσολογία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η επιτροπή άναψε πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις γίνει η παραλαβή των εμβολίων, τα οποία έχουν διαφορετική δοσολογία. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή στις αρχές του έτους θα τα έχουμε στη διάθεσή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων τονίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζει στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στους εκτεταμένους ελέγχους και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες άνω των 60 ετών κλείστηκαν 59.844 ραντεβού πρώτης δόσης, που αντιστοιχεί στο 1/10 του συνολικού πληθυσμού αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που παραμένει ανεμβολίαστο. Υπογράμμισε δε ότι η επιβολή προστίμου δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για την καθολικότητα των εμβολιασμών. 

Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι από το περασμένο Σάββατο που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν προγραμματιστεί 535.662 ραντεβού και η δυναμικότητα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το ποιος εισηγήθηκε την τρίτη δόση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απάντησε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και η Επιτροπή συμφώνησε. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου, τόνισε ότι «είναι ένα πολιτικό γεγονός που παρακολουθούσαμε με σεβασμό και ότι η δημοκρατία αναδεικνύεται με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών». Ξεκαθάρισε δε ότι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε μέρα για να παράγει έργο για τους πολίτες και τότε θα κατατεθεί απέναντι στους πολίτες για να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. 



 

Πηγή: skai.gr