ΚΑΙΡΟΣ

Οι βουλευτές της ΝΔ που καταψηφίζoυν τα μέτρα

Την παραίτησή του υπέβαλε νωρίς την Κυριακή, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Λέγκας. Θα τον αντικαταστήσει ο πρώτος επιλαχών, Θόδωρος Σκρέκας.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που δηλώνουν ότι δεν θα καταψηφίσουν τα μέτρα που προβλέπονται στη νέα δανειακή σύμβαση παρά την κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση εξέφρασε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Ζώης

Ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, στην ομιλία του είπε στην ΚΟ της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία όπως και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος. 

Αντίθετα, ο βουλευτής β’ Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ τασσόμενος υπέρ των μέτρων ως αναγκαία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να απαλειφθεί ο όρος κομματικής πειθαρχία από το κείμενό του και να αντικατασταθεί με τις λέξεις συνειδησιακή πειθαρχεία.

Την απόφασή τους τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης γνωστοποίησαν οι κύριοι
Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α Πειραιώς).

Ανοικτό αφήνουν το τι θα ψηφίσουν οι κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης. Παράλληλα εντείνονται οι αντιδράσεις από την οργανωμένη συνδικαλιστική βάση.

To μεσήμερι του Σαββάτου, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ότι χρειάζεται συσπείρωση και πως η κομματική πειθαρχία σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη.

«Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr