Α. Σαμαράς: Εκλογές μετά το PSI

«Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, και στη συνέχεια να πάμε σε εκλογές. Είμαστε σε θέση να ζητήσουμε εκλογές και θα το κάνουμε» δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

«Οι εκλογές θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα των Ελλήνων γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λάθος» χαρακτήρισε τη συνταγή του μνημονίου ο κ. Σαμαράς, αλλά είπε ότι το πακέτο δανειοδότησης είναι η αρχή για να βάλουμε τάξη στο χάος. «Το πακέτο θα επιτρέψει στη χώρα να ξεφορτωθεί χρέος 85 δισ.» πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε κομματική πειθαρχεία για την ψήφιση του μνημονίου την Κυριακή στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά για να βγούμε από την κρίση πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις. Πρώτον να γίνουν εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να πάρει αποφάσεις με νωπή λαϊκή εντολή. Δεύτερον, να υπάρξει νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα. «Πρέπει να πιάσουμε τους στόχους για το έλλειμα και για το χρέος» πρόσθεσε.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά είναι το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα εξουσίας και η συντεταγμένη δύναμη στο χάος.

«Η οικονομική ευημερία είναι κάτι που χάνεται και κερδίζεται. Το πρόβλημα σήμερα είναι να μη χάσουμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την υπόστασή μας ως λαός και ως κοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: Επιμέλεια: Ελισάβετ Σεργιάδου