Οι συναντήσεις Αναστασιάδη – Μητσοτάκη – Νετανιάχου για τον EastMed στην Αθήνα

Διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, θα έχει την Πέμπτη, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της υπογραφής από τους τρεις ηγέτες αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ζάππειο Μέγαρο, της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.
 
Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στην ατζέντα των διμερών συναντήσεων του Προέδρου Αναστασιάδη με τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, η κατάσταση πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, και οι εξελίξεις υπό το φως της υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ τους.
 
Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή του με τον κ. Νετανιάχου το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εξάλλου οι τρεις ηγέτες θα έχουν, αμέσως πριν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, κοινή συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
 
Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν στην ελληνική πρωτεύουσα ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 

Πηγή: skai.gr