Οι αντιδράσεις στα social media μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα: Γενναία απόφαση

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν την απόφαση Τσίπρα να παραιτηθεί

Πληθώρα αναρτήσεων στα social media ακολούθησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του μίλησε για «γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο».

Η Έλενα Ακρίτα από την πλευρά της σημειώνει: «Έντιμος, οραματικός, γενναίος, στο πλευρό του ό,τι κι αν αποφασίσει. Έντιμο, οραματικό και γενναίο μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο πλευρό του ό,τι κι αν αποφασίσει». 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Η ανάληψη της ευθύνης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ με πραγματική παραίτηση εκτιμάται θετικά – ανεξάρτητα των διαφωνιών μας. Μάλιστα, καθιστά, ακόμα επιτακτικότερη την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων που δεν συνθηκολόγησαν. [Περισσότερα στην ΚΕ του ΜέΡΑ25 την Κυριακή 9/7».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνει: «Κανεις δεν  μένει σε μια θέση που δεν θέλει. Φρονώ ότι η παραίτηση Τσιπρα δεν είναι το τελευταίο βημα του στην πολιτική. Αλλα η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει,κατά την γνώμη μου,ότι δεν θέλει να ιδρύσει κάτι άλλο. Όχι τώρα πάντως. Ενδιαφερον ότι παραμένει βουλευτης -- η οχι;»

«Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από έναν έντιμο Άνθρωπο με Α κεφαλαιο» ανέφερε η Τάνια Τσανακλίδου:

Ο Νίκος Ξυδάκης ανέφερε: Ελπίζω στη δύσκολη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να συμβάλει καθοριστικά και στην ενότητα και στη μετεξέλιξη του #ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από πρώην Π/Θ, είναι πάντα και ηγέτης της Αριστεράς, με ιστορικό, διεθνές ίχνος. Ας το θυμόμαστε όλοι, κι αυτός μαζί μας.

Ο Σπύρος Καρανικόλας από την πλευρά του σημειώνει σε ανάρτησή του: Με την παραίτηση Alexis Tsipras κλείνει και τυπικά ένας ιστορικός, πολιτικός και κοινωνικός κύκλος της χώρας. Ένας κύκλος ακραίου λαϊκισμού, δημαγωγίας, τοξικότητας, πόλωσης και διχασμού, που εύχομαι να μην ξαναζήσει ΠΟΤΕ αυτός ο τόπος.

Ο Χρήστος Γιαννούλης σημειώνει στο twitter: Το ταξίδι άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Η προσωπική συγκίνηση όλων όσοι υπηρετήσαμε τον #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Αλέξη #Τσίπρας είναι δεδομένη. Είναι μία ιστορική στιγμή. Θεωρώ σημαντικό ότι μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας θα παραμείνει εγγυητής της ενότητας του κόμματος, αναλαμβάνοντας την πολιτική και ηθική αυτή υποχρέωση. Όποιος ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε η προσωπική σφραγίδα του Αλέξη #Τσίπρα στην πορεία του κόμματος μετά το 2007, απλά δεν διαβάζει καλά την ιστορία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος αναφέρει: Συνομήλικοι, μαζί... το 1990 το 2015 το 2023. Γενναία, σεβαστή και κατανοητή η απόφασή σου σήμερα. Λογική, ακόμα και για τον πιο χαρισματικό και ανθεκτικό της γενιάς μας, μία πολιτική αγρανάπαυση. Αλέξη, Πρόεδρε... σε ευχαριστούμε και συνεχίζουμε... 

Πηγή: skai.gr