Η έκθεση του ΔΝΤ ΕΔΩ

Στις δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε περίπτωση αποτυχίας στους στόχους αναφέρθηκαν το Σάββατο στον ΣΚΑΪ στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τόμσεν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς εκτίμησε ότι η χώρα μας πάει σε πλήρη ισοπέδωση, με κανένα μισθό να μην υπερβαίνει τα 700 με 900 ευρώ. Ανέφερε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει βασικός μισθός.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος έκάνε λόγο για «υποταγή και δουλοπρέπεια». «Ο Τόμσεν θεωρεί ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή εφόσον μπορεί να γίνει χειρότερη. Ακόμη και τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τις ρυθμίζει η τρόικα. Έχουμε 6 νομοσχέδια και 26 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» σημείωσε.

Το στέλεχος της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης δήλωσε ότι οι μισθοί θα κατεβαίνουν αν δεν μπει πραγματικό χρήμα στην αγορά και αν δεν υπάρξουν επενδύσεις. «Οι έξω μπορούν να λενε ό,τι θέλουν το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς» πρόσθεσε.

Ο κ. Κρανιδιώτης διερωτήθηκε δε, γιατί η γερμανική βουλή έχει 400 υπαλλήλους και η ελληνική 1800 και οι έλληνες βουλευτές παίρνουν 7.000 ευρώ μηνιαίως αντί για 3.000 ή 4.000 ευρώ.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο